2009. február 24., kedd


Nem tudom jobban kivasalniiii:-( Miért? Gőzölős progin csináltam, plusz vizesen kezdtem el vasalni... Mit csináljak vele?

6 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen, hogy benézel rendszeresen hozzám!
    A vasalásra egyéb okos ötletem nekem sincs, mint amivel eddig próbálkoztál. Valószínűleg lég műszálas az anyag és azért nem simul ki rendesen. Talán a kasírozásnál ki tudják szépen feszíteni, ha keretezve lesz.

    VálaszTörlés
  2. Köszi, akkor menthetetlen, legalábbis az én technikámmal:-) Remélem, a keretező ügyesebb lesz:-)
    nagyon tetszenek a munkáid, legyen szép estéd:-)

    VálaszTörlés
  3. Szeretnélek játékba hívni, ha van kedved, tarts velem. :-)
    Na és persze üdv nálam!

    Szép lesz ez a minta ilyen rózsaszínes kivitelben is. Talán a a keményítés segítene a dolgon, azzal viszont ráérsz a végén is. Nekem is volt már olyan anyagom, amit semmiképp nem sikerült teljesen simára vasalni, sajnos akadnak ilyenek.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a meghívást itt is:-) Én is üdvözöllek nálam!!! a keményítés pontosan hogy zajlik?:-)

    VálaszTörlés
  5. A keményítést általában akkor célszerű csinálni, amikor már teljesen készen vagy a hímzéssel, gyöngyözéssel, miegymással. Van több lehetőség is, lehet kapni háztartási boltban folyékony vagy por alapú keményítőt, azt vízben kell oldani majd jó ideig benne kell hagyni állni és félszárazon vasalni. Ha kézzel festett fonallal hímzel, akkor ez nem egy nyerő megoldás, mert azok engedik a színüket. Én keményítő spray-t szoktam használni, ez akár a kézzel festett fonalas munkákhoz is jó lehet.

    VálaszTörlés
  6. Milyen anyagra hímzed? A műszálas anyagokat éppenhogy könnyű vasalni, mert eleve alig gyűrődnek, igazán a tiszta leneket nem lehet tökéletesre vasalni.
    Kicsit be kell nedvesíteni, p. spriccelj a vasalóval rá, vagy extra gőz, vagy egy darabka anyagot (amit másra nem használsz) vizezz be és jól csavard ki és tedd a hímzésre, így próbáld.

    VálaszTörlés