2009. december 20., vasárnap

Változások útján....

Rég nem jelentkeztem, őszintén szólva borzalmasan lustának éreztem magam a blogoláshoz, pontosabban a számítógép mellett üléshez. Nem tudom mi történik velem, de hogy valami történik, az biztos. Főzök, sütök, minden nap, és ami a legfurcsább, imádom!!! Eddig nem vezettem komolyabb háztartást, igazából kevésbé komolyat sem, csak ettünk amit találtunk, többnyire éppen ahol voltunk. Több oka is volt, elsősorban az, hogy állandóan voltunk "valahol" -utazások, hol munka ügyben, hol öncélúan, másodsorban pedig egész egyszerűen borzalmasan lusta voltam a főzöcskézéshez, utáltam, hogy órákat szöszöltem a konyhában, aztán 15 perc alatt eltüntettük, persze ha éppen nem volt ehetetlen... (Ja, hogy ezt eddig nem említettem? Nem tudok főzni.) Hogy mi történt velem? Bár tudnám, de talán nem is érdekel annyira, a lényeg, hogy jó érzéssel tölt el most az, ami eddig csak nyűg volt. Bújom az újabbnál újabb recepteket, gyűjtögetem őket, és egyre finomabb ebédeket teszek az asztalra. Marha büszke vagyok ám magamra, bár normális esetben ezt nem 27 évesen szokták kezdeni a lányok, hát én ebben sem vagyok normális:-) Eddig 5 féle karácsonyi sütit sütöttem, holnap jön a sógornőm, hogy további kettőt készítsünk még:-) Már alig várom!!!!
Olyan jó most itthon lenni, nem menni sehova, csak a napi sétákra Krisztiánnal, mert azokat ki nem hagynánk:-)
Szombaton voltam a keretezőmnél, elhoztam 4 képet, remélem holnap már tudok fényképezni is, ma nem volt időm, szánkózni voltunk:-) Itt nálunk hatalmas hó esett, aminek nagyon nagyon örülünk, szombaton szinte óránként kellett a ház előtt havat lapátolni, de milyen jóóó volt! Lehet, hogy rossz helyre születtem? Egy oszták hegyi falu lenne nekem ideális:-) Mindenféle szempontból...
Tegnap egy szuper jó filmet néztünk meg, a Julie and Julia címűt, nézzétek meg!!! Iszonyatos önbizalmam lehet, ha képes leszek nekiállni a filmben látott híres nevezetes marharagunak, csakis Julia Child nyomán. (A boeuf bourguignon-ra gondolok) Majd megmutatom mire jutottam:-)
Az összes karácsonyi ajándékot beszereztük, elkészítettük,már "csak" a csomagolás várat magára. Megvan a fa is, csak át kell ballagni érte a negyedik szomszédhoz:-) Holnap jövök a képekkel, és mostantól igyekszem kicsit termékenyebb lenni, nem ennyire elhanyagolni a blogomat, most pedig megyek, jó éjszakát!


Havazik:-)


2 megjegyzés:

  1. Üdv a konyhatündérek világában! :))) Mostanában én is egyre jobban szeretem a főzést, csak időm van rá nagyon kevés...
    Azt az alpesi parasztházat én is nagyon el tudnám képzelni! Ha szomszédok lennénk, még akár egymás idegeire is mehetnénk az újabbnál újabb hímzésekkel és receptek kipróbálásával. ;)

    VálaszTörlés
  2. Köszi:-))) Ha esetleg költözésre kerül a sor, mindenképpen szólok, hogy Ti is gyertek:-)

    VálaszTörlés